ДГ "Малина"
Детска градина в град Берковица

За нас

Детска градина „Малина“ – разположена в центъра на град Берковица. Сплотеният екип от отлично подготвени педагози и всеотдайният помощен персонал внедряват иновационни технологии за обучението и възпитанието на повече от 100 деца.

Детската градина е първото звено от образователната система в България. Това определя основната ни цел – хуманизиране и демократизиране на образователния процес, утвърждаване на педагогически издържана система за възпитаване на всяка детска личност и създаване равен шанс на всички деца за подготовка и успешно училищно обучение. Всяка година изпращаме в училище прекрасно подготвени деца, с потенциал за отлично представяне. Така осигуряваме приемствен плавен преход в единната социално-педагогическа система: детска градина – училище. Децата могат да развиват вродените си таланти чрез допълнителни дейности по английски език, конструктор „Лего“ и народни танци. Възпитаници на ДГ „Малина“ печелят награди и грамоти в общински, регионални, републикански, международни и интернет-конкурси. Всеки ден в детската градина е едно вълшебство с помощта на невероятните декори, изработени с много фантазия и любов от учителите. Магията на празниците, традициите и ритуалите е повод за обединяване в обща идея и отличен стимул за изява на детския потенциал пред връстници, родители и общественост. Много са радостните емоции при съприкосновението с изкуството на гостуващи артисти от цяла България. Децата ги очакват с нетърпение и се включват с желание.

Гордеем се, че сме българи, че сме съхранили националните си традиции и идентичност през вековете. В тях са събрани несломимият народен дух, прозорливостта в бъдните дни, вярата в доброто, надеждата за утрешния ден. Фолклорът провокира детската чувствителност и артистичност с неповторимата магия от песни, хора и ръченици. А празниците в народния календар – този непресъхващ извор на духовни ценности, са очаквани с особена радост и топлота.

В днешния глобален свят е особено важна ролята на спорта, физическото възпитание, подвижните игри и спортните празници.

Детската градина разполага с изключително красив и добре поддържан двор, истинска приказка през всички сезони. А люлките, пързалките, катерушките и въртележките са любимо място за децата. Слънчевият простор с тревни площи, храсти, цветни алеи и различни дървесни видове е естествена среда, която предлага спокойствие и безгрижни игри. Възпитанието на щадящо отношение към природата е повеля на съвремието. Нашата мисия е да съхраним за бъдещите поколения това, което грижовни ръце са създали и опазили за десетилетия, дори за векове. Всяка година по традиция отбелязваме Деня на Земята и засаждаме дърво. Приобщаваме родителите към идеята чрез участие в конкурси за най-добре отгледано цвете, помощ при озеленяване.

Годините минават… Децата стават учители, лекари, инженери… Прекрасни хора, а при нас растат техните деца. Гордеем се и сме щастливи, че зрънцата обич, които раздаваме цял живот, покълват в детските души и стоплят сърцата им, че сбъдваме детски мечти!